Airless

Wat is airless verfspuiten?

Het verschil tussen sausen en verfspuiten is op verschillende manieren aan te wijzen. Waar sausen handmatig gebeurt, vindt latex spuiten machinaal plaats. Verfspuiten is een snelle en goedkope manier om grote oppervlakten te schilderen, met een kleine kans op banen.

Een airless verfspuitsysteem geeft een gladde coating laag over de oppervlakte die praktisch niet te realiseren is met een kwast of roller.

Hoe werkt dit?

Het zijn viscositeit (ook bekend als stroperigheid, traagvloeibaarheid of dikvloeibaarheid) en oppervlaktespanning die vloeistoffen bij elkaar houden en verneveling verspreidt deze om een ​​nevel van druppeltjes te produceren in plaats van een continue vloeistofmassa. In airless verfspuitsystemen is het de energie die wordt geproduceerd door de hoge druk die in de verf wordt geïnjecteerd, sterk genoeg om verneveling te bewerkstelligen.

Door een breed scala aan spuitmondvormen en afmetingen kan de consistentie van de verf worden gevarieerd. De vorm van het werkstuk en de gewenste verfconsistentie en patroon zijn belangrijke factoren bij het kiezen van een spuitmond.

Latex spuiten voor iedere klus

Doordat we professionele apparatuur gebruiken en alle kennis bezitten, kunnen we bijna alles airless verfspuiten. Grootste voordeel hiervan is dat het tijd- en kostenbesparend is.